EGZEMA

 egzama
Ellerde,yüzde veya cinsel organlarda oluşan egzamalar genelde alerjik egzamalardır.Bu tip egzamaların sebeplere bağlı olduğu söylenebilir.Örneğin, mama ile beslenen bebeklerin yüzündeki egzamalar hazır mamada bulunan süt tozu ve vitaminlerin alerjik tepkilere yol açmasından kaynaklanır.Ayrıca buğday unu ile çalışan Kan grubu 0 olanların yüz ve ellerindeki egzama veya kimyasal maddelerle ve deterjanlarla çalışanlarda oluşan egzama da bu sınıfa dahildir. Bu tür egzamalar, egzamaya sebep olan maddelerden uzaklaşınca kısa zamanda ve tedavisiz geçer.
ÖNERİLER
Her türlü egzamanın tedavisi beslenmeyi düzeltmek, karaciğeri , böbrekleri ve kanı temizlemekle mümkündür. Beslenmeyi düzelttikten ve karaciğeri temizledikten sonra tedaviye başlanır
Beslenmeyi düzeltmek için beslenme hatalarını bırakmakla olur.
1)karışık ve çok yemek; bir sofrada sadece tek çeşit yemek yemeliyiz.çunku midemiz sadece bir çeşit yemeğe enzim salgar.digerine enzim salgilanmadığından o midede çürür ve bağırsağa geçer.çürüyen besin toksin ve gaz olarak kana geçer.ve kan ile tüm vücudumuza dağılır.bu artıklar damarlarda tıkanıklığa sebeb olur.kalp hastalıklarına sebeb olur.yüksek tansiyon ve şeker hastalığına sebeb olur.eklem yerlerinde birikerek romatizmal hastalıklara sebeb olur.bobreklere zarar verir ve en önemlisi karaciğerde birikerek karaciğerin fonksiyonlarını bozar.ve her türlü hastalıklar ard arda oluşmaya başlar.tabi bunlar yavaş yavaş olur.o yüzden tek çeşit yemek yiyelim.mesela kahvaltıda et ürünleri ile süt ürünlerini beraber yemeyelim.sucuk ve peynir gibi.aksam kırmızı et ile tavuğu beraber yemeyin.sadece birini yiyin.
Yemegin biri hayvansal yağ ile diğeri bitkisel yağ ile olmasın.
2)Bir yemeği yedikten sonra onun hazmı bitmeden başka bir yemeği yemeyin.ikinci yenen yemek çöp olur.ve aynı şeyler yine olur.en az 6 saat sonra yiyebilirsiniz.
3)Çok yemek de aynı sonucu verir.tika basa yemek yemegin hepsinin hazmedilmeden bağırsağa geçmesine neden olur ve yine çöp olur.
4)yemekten sonra tatlı veya meyve yemeyin.ayni şekilde ikinci yenenler hazmedilmez.ve çöp olur.
5)yemek esnasında ve sonrasında su içmeyin.su enzimleri seyreltir ve tam hazmedilmeden bağırsağa geçmesine sebeb olur.en az 1.5 saat sonra biraz içilebilir.4 saat sonra içilmelidir.
6)Her mizmacın kolay hazmettiği ve kolay hazmedemediği besinler vardır.Eger buna göre beslenirseniz; hayat boyu rahat edersiniz. Kan grubunu verirseniz listeyi atarım.
7)Akşam 9 dan sonra hiç bir şey yemeyin.cunku 9 dan sonra hazım olmaz.ve yedikleriniz çöp olur.
8)yapay gıdalardan uzak durun.onlar hazmedilmez ve kana geçen kimyasalları karaciğeri ve böbrekleri bozar.Bölgesel tedaviye kuru egzama bölgelerini sıcak suyla yıkadıktan veya su buharına tuttuktan sonra iyice keselemek ile başlanır. Daha sonra kuru ya da akıntılı egzamanın etrafına kupa kapatılır, sülük konur veya hacamat yaptırılır. Bu işlemler ile birlikte egzamayı kaşımak, kazımak ve kanatmak gerekir. Sonra aşağıdakilerden biri uygulanır;
- Yarım litre sirke 1 çorba kaşığı kaya tuzu ile kaynatılır.Pamuklu bir bez sıcak tuzlu sirkeye batırılarak egzamaya konur. Soğudukça değiştirerek birkaç defa tekrarlanır. Bu işlemden sonra egzamalı bölgeler kabuk bağlar, kabuğun altında ise yeni, temiz, sağlıklı cilt oluşur.
-Soğan suyu, elma sirkesi ile eşit miktarlarda karıştırılır. Bu sıvı ile ıslatılan pamuklu bez egzamalı bölgelere konur.
-Taze ısırgan otu ezilir veya suyu sıkılır, sirke ile karıştırılarak egzamalı ve sedefli bölgelere konur.Yukarıdaki karışımlar dönüşümlü olarak kullanılır. Kullanılan sirke ne kadar keskin olursa o kadar iyidir ve egzema için keskin sirke den daha iyi deva yoktur .
Egzama için faydalılar:yoğurt suyu,kırmızı pancar suyu,havuç suyu, elma suyu ve İngiliz tuzu içmek,ısırganotu, papatya ve hindiba kullanmak, deniz veya Kaplıca suyu ile bilhassa kükürtlü su ile yıkanmak, egzamayı kaşımak ve kanatmak,egzamalı bölgelere kaya tuzu ve sirke sürmek, egzamalı bölgelerin etrafına kavanoz kapatmak,hacamat ve sülüklerle kan aldırmak,hicri 13,14,15 günlerinde açlık yapmak.

Bu websitesi Webservis Site Kur ile oluşturulmuştur.