HAZIMSIZLIK
Hiçbir şekilde hazmedilemeyen sentetik besinlerden, karışık ve tıka basa yemekten, yemek üzerine yenen meyve veya tatlıdan ve saat 21 den sonra alınan herhangi bir besinden sonra midede ağırlık, bulantı, gaz, geğirme, yanma veya ekşime olur. Bunların her biri hazımsızlık belirtisidir. Midede başlayan hazımsızlık bağırsaklarda, sonra ikinci sindirimde yani karaciğerde, sonra üçüncü sindirimde yani kanda, daha sonra dördüncü sindirimde yani hücrelerde devam eder. Hazımsızlığın ulaştığı seviye göre farklı hastalıklar ortaya çıkar. Örneğin mide reflüsü 1. sindirim, hepatit 2.sindirim, diyabet 3. Sindirim, kanser 4 sindirimin bozulması ile bağlantılıdır
Görüldüğü gibi hazımsızlık her hastalığın başı olduğu için bütün hastalıkların tedavisi sindirimi düzelterek başlamalıdır. Beslenme hataları düzeltilmeli, iyi çiğnemeye alışılmalıdır. Yemekte ve sonrasında su içme alışkanlığı terk edilmelidir.
Kırmızı eti ve suni Yağları hazmedemeyen kan grubu A, midesi yağlara karşı hassas olan kan grubu AB, süt ve buğday ürünleri hazmedemeyen Kan grubu 0 hazımsızlığı çok yatkındır. Kan grubu B olanların sindirimi çok güçlüdür, tavuk eti hariç hemen hemen bütün besinleri rahat hazmedebilir. Ancak onlardan çok iştahlı olan, kısa aralarla ve geç saatte yemek yiyen ve yemekten sonra meyve yiyenlerde hazımsızlık çeker. Devamlı hazımsızlık H.pylori enfeksiyonuna, midede iltihaplanma, reflü, fıtık ve ülsere neden olur ve sindirim daha da zorlaşır, sindirim zorlaştıkça metabolizma artıkları çoğalır.
Karaciğer kronik hazımsızlık sonucu oluşan atık maddelerin bir kısmını parçalayarak kan yoluyla dışarı atar, bir kısmını kendi dokularında depolar, bir kısmını böbreklere, bir kısmında çamur olarak safra kesesine gönderir. Safra kesesi sürekli gelmekte olan çamurdan taş oluşturmaya mecbur kalır. Karaciğerde depolanan atık madde miktarı arttıkça, görevi karaciğerdeki atıkları temizlemek olan parazit, mikrop ve virüsler karaciğerde yuvarlanmaya başlar. Bu süreç hepatit veya her tür ağır hastalığa kadar uzayabilir
ÖNERİLER[
Başlangıçta haftada 2 defa, sonra haftada bir, sonra iki haftada bir olmak üzere niyet ederek hep aynı gün ve saate kusulur.
Hazımsızlık derecesine göre 1- 2 hafta boyunca şu beslenme şekli uygulanır;
-Her sabah 1-3 limon suyu+ bir bardak su karışımı ya da 300 gram greyfurt suyuna 30-50 gram taze zencefil suyu katarak içilir.
-Acıkınca bir çorba kaşığı keten tohumu 1 saat sıcak suda bekletilir ve taneleri ile birlikte içilir. Bal ile olabilir.
Gün boyu acıktıkça mevsime göre aşağıdaki sebze suyu karışımlarından biri veya birkaçı 3-4 defa içilir;
-150 gram havuç suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz suyu+ bir çorba kaşığı kereviz yaprağı suyu + 50 gram su,
- 100 gram havuç suyu +100 gram elma suyu +50 gram su,
- 150 gram ıspanak suyu + 50 gram kırmızı pancar suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz suyu + 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı suyu + 50 gram su,
- 200 gram semizotu suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz suyu + 50 gram su,
-Sebze suyu karışımları arasında 1-2 defa 1 tatlı kaşığı Mayıs papatyası, civanperçemi, biberiye, mercanköşk veya kekik kıyılarak bir bardak kaynar suda 15 dakika demlenir süzülerek içilir.
-İkindi akşam arası 30 - 50 gram Sarımsaklı zeytinyağı+ 30 -50 gram limon suyu karışımı içilir.
-Yatmadan önce 1- 3 çorba kaşığı çimlenmiş buğday yıkanır ve yenir. Bal ile olabilir.Çimlenmiş buğdaya 40 gün devam edilir.
Bu 1- 2 hafta boyunca başka bir şey yenmez
Bu süreç bittikten sonra karaciğer temizlemesi yapılır.
KRONİK VE İNATÇI HAZIMSIZLIK İÇİN
7-9 saat sirke içinde bekletilen tane kimyon süzülerek kurutulur, sonra kavrulur ve aynı miktarda fülfül, beyaz biber, karabiber ve zencefil ile öğütülür, bir çay kaşığı yutulur. 2 hafta sonra yemek yemeye başlayınca yemekten önce veya sonra yarım çay kaşığı yutulur.Mideyi kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, mide ve bağırsak gazlarını giderir
Ve
Her akşam taze öğütülerek keten tohumu kullanılır, kronik kolitte ise öğütmeden kullanmak gerekir.
Bu websitesi Webservis Site Kur ile oluşturulmuştur.